Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)15g4.8kcal0.5g0.7g0g0g
Hiiva 0.8g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Siirappi 6.3g19kcal0g4.7g0g0g
Vehnälese 0.9g2.1kcal0.1g0.1g0g0.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)3.6g14kcal0.4g2.8g0.1g0.5g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g6.9g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana73g148kcal4.2g30.4g0.4g2.4g
Valittu annoskoko37g74kcal2.1g15.2g0.2g1.2g
Annoskoko puolitettuna18g37kcal1.1g7.6g0.1g0.6g
Arvot/100g100g202kcal5.7g41.4g0.5g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881