Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta9g33kcal1.2g6.4g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Sokeri 8g32kcal0g8g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Vesi4.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 6.2g2.2kcal0g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana74g198kcal3.6g30.2g6.4g0.8g
Valittu annoskoko37g99kcal1.8g15.1g3.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna18g49kcal0.9g7.6g1.6g0.2g
Arvot/100g100g269kcal4.9g41g8.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310095