Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha15g24kcal2.8g0g1.5g0g
Sipuli (kuorittu)7.3g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Rypsiöljy 0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g5.1g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 2g2.9kcal0.3g0g0.2g0g
Jauhelihamauste, annos 15g0.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 3.7g6.3kcal0.3g0.1g0.5g0g
Ketsuppi, Heinz1.1g1.1kcal0g0.3g0g0g
Sinappi 1.1g1.4kcal0g0.2g0.1g0g
Korppujauho 0.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana74g98kcal7.4g4.8g5.6g0.2g
Valittu annoskoko37g49kcal3.7g2.4g2.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna19g25kcal1.9g1.2g1.4g0.1g
Arvot/100g100g133kcal10g6.5g7.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727