Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 101g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 40g283kcal0.3g0g31.8g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0.6g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 66g225kcal6.7g46g0.8g2.3g
Kananmuna kuoreton 67g95kcal8.3g0.2g6.8g0g
Sokeri 32g131kcal0g32.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g2.9kcal0g0.6g0g0g
Rypsiöljy 14g125kcal0g0g14.1g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 38g338kcal0.2g0.2g38g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g2399kcal31g158.6g183g4.6g
Valittu annoskoko360g1200kcal15.5g79.3g91.5g2.3g
Annoskoko puolitettuna180g600kcal7.8g39.7g45.8g1.2g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=289632