Kreikkalainen lihamureke

Kuumenna öljy miedolla lämmöllä pienessä kattilassa tai paistinpannulla.

Lisää sipuliviipaleet ja valkosipuli.

Kypsennä sekoittaen 3 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää.

Kaada seos isoon kulhoon.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Jauha lihapalat kahdessa erässä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi tai käytä valmista jauhelihaa.

Lisää jauheliha kulhoon sipulien päälle, samoin keitetty riisi, tomaattisose, tilli- ja minttusilppu, sitruunan kuoriraaste, oregano, suola ja 2 ruokalusikallista vettä.

Sekoita ainekset hyvin.

Nosta puolet seoksesta lusikalla uunivuokaan.

Ripottele feta murusina pinnalle ja lusikoi päälle loput lihaseoksesta.

Taputa mureke kostutetuin käsin tiiviiksi.

Kypsennä mureketta uunin keskiosassa 25 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.

Kokeile kypsyyttä tikulla pistäen: kun reiästä valuva lihasneste on kirkasta, on lihakin kypsää.

Tarjoa mureke kuumana, lämpimänä tai kylmänä keitettyjen, höyrytettyjen tai grillattujen kasvisten kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Hmr4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 3.7g33kcal0g0g3.7g0g
Salottisipuli pussi (åth produkter), annos 250g38g10kcal0.5g1.8g0g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.7g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Naudanpaisti 94g104kcal20.3g0g2.4g0g
Porsaanpaisti vähärasvainen 94g153kcal26.3g0g5.2g0g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)38g46kcal0.8g10.2g0.1g0.3g
Tomaattimurska (Euro shopper)14g4.2kcal0.1g0.6g0.1g0g
Tilli, tuore 26g7.9kcal1g0.2g0.2g0.6g
Sitruuna kuorittu 3.7g1.5kcal0g0.1g0g0.1g
Oregano, kuivattu 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Fetajuusto, Arla, 3%, 200g45g50kcal8.1g0.9g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g826kcal114.8g28.8g26g3.4g
Valittu annoskoko360g413kcal57.4g14.4g13g1.7g
Annoskoko puolitettuna180g207kcal28.7g7.2g6.5g0.9g
Arvot/100g100g115kcal16g4g3.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255094