Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 133g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 13g10kcal1.7g0.1g0.1g0.9g
Sokeri 2.1g8.6kcal0g2.1g0g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 14g127kcal0g0g14.3g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)19g61kcal3g9.7g1.2g2.4g
Porkkana 53g17kcal0.3g3g0.1g1.4g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)49g172kcal5.9g31.8g2.5g2.7g
Hiivaleipävehnäjauho 69g225kcal8.4g41g1.9g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g1241kcal38.6g175.4g40.2g22.4g
Valittu annoskoko360g620kcal19.3g87.7g20.1g11.2g
Annoskoko puolitettuna180g310kcal9.7g43.9g10.1g5.6g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.4g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138