Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 90g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 56g39kcal0.2g0.3g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g45g154kcal3.1g35.1g0.2g0.6g
Oliiviöljy 3.2g28kcal0g0g3.2g0g
Voi 3.2g23kcal0g0g2.6g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g6.3g3.8kcal0.2g0.3g0.4g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g41g12kcal0.4g1.6g0.1g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g77g93kcal17g0.7g2.7g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g725kcal42.8g79.6g18.6g3.6g
Valittu annoskoko360g362kcal21.4g39.8g9.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna180g181kcal10.7g19.9g4.7g0.9g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876