Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 174g110kcal5.2g8.4g6.1g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta58g209kcal7.6g40.7g1.2g2g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 17g50kcal2.7g0g4.4g0g
Hiiva 8.7g6.5kcal1.1g0.1g0g0.6g
Voi 29g211kcal0.3g0.1g23.6g0g
Tattarijauhot, annos 100g73g257kcal5.1g55.2g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana721g1688kcal44g209g73.6g5.2g
Valittu annoskoko360g844kcal22g104.5g36.8g2.6g
Annoskoko puolitettuna180g422kcal11g52.3g18.4g1.3g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599