Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g996g558kcal84.6g49.8g2g0g
Kananmuna kuoreton 219g312kcal27.4g0.7g22.5g0g
Sokeri 319g1293kcal0g318.3g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 199g605kcal17.4g110.3g3.8g27.7g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)139g516kcal19.5g76.7g11.2g15.3g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 358g1230kcal36.5g250.9g4.3g12.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20g179kcal0g0g19.9g0g
Mustikka metsä- 996g438kcal5g63.7g6g32.9g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g279g103kcal25.1g0g0g0g
Sokeri 60g243kcal0g59.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7200g11010kcal432.6g1872.2g139.4g177g
Valittu annoskoko3600g5505kcal216.3g936.1g69.7g88.5g
Annoskoko puolitettuna1800g2753kcal108.2g468.1g34.9g44.3g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=131518