Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2856g2174kcal53.7g442.6g5.7g28.6g
Valkosipuli 19g21kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Polar-juusto 15%135g351kcal41.8g0g20.2g0g
Flora kevyt ruoka 7%562g478kcal5.6g25.3g39.4g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g11g26kcal1.2g4.3g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7200g6098kcal207.6g950.6g131.6g58g
Valittu annoskoko3600g3049kcal103.8g475.3g65.8g29g
Annoskoko puolitettuna1800g1525kcal51.9g237.7g32.9g14.5g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172536