Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 609g2472kcal0g608.3g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 108g360kcal0.1g87.7g0.1g1.5g
Voi, 1 tl, 5 g716g5230kcal7.2g7.2g573.1g0g
Leivinjauhe 18g32kcal0.9g6.8g0g0.1g
Mustikka metsä- 2149g946kcal10.7g137.6g12.9g70.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7200g18078kcal37.8g1695.2g1172.2g145g
Valittu annoskoko3600g9039kcal18.9g847.6g586.1g72.5g
Annoskoko puolitettuna1800g4520kcal9.5g423.8g293.1g36.3g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214593