Baileys-juustokakku

POHJA:
180 g keksejä
125 g margariinia

TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

OHJE:
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.

Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.

Painele seos vuoan pohjalle

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma.

Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.

Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.

Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.

Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.

Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1440 grammaa

Vipangel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bastogne, candy sugar&cinnamon keksi (Lu), annos 12g450g2183kcal21.6g324g90g9g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)313g2250kcal0g0g250g0g
Kuohukerma laktoositon (Valio), annos 15g500g1700kcal10g15g175g0g
Tomusokeri dansukker (Dan sukker), annos 60g375g1500kcal0g375g0g0g
Mascarpone-juusto (Granarolo), annos 250g1250g5488kcal46.2g32.5g575g0g
Liivatelehti, gelatiini200g698kcal171.2g0g0.2g0g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g263g110kcal25.7g1.1g0.3g0g
Baileys, Irish Cream, Original250g875kcal8g50g39.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7200g29607kcal565.4g1595.2g2259.4g18g
Valittu annoskoko3600g14803kcal282.7g797.6g1129.7g9g
Annoskoko puolitettuna1800g7402kcal141.4g398.8g564.9g4.5g
Arvot/100g100g411kcal7.9g22.2g31.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=280063