Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1010g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 404g2826kcal2.6g0g318.3g0g
Mineraalisuola keskiarvo 6.5g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 657g2253kcal66.9g459.5g7.9g23g
Kananmuna kuoreton 667g951kcal83.3g2g68.3g0g
Sokeri 323g1312kcal0g322.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8.1g29kcal0.3g6.4g0.3g0g
Rypsiöljy 141g1250kcal0g0g141.4g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 384g3376kcal2.3g1.5g380g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7200g23994kcal310.8g1584.6g1832.4g46g
Valittu annoskoko3600g11997kcal155.4g792.3g916.2g23g
Annoskoko puolitettuna1800g5999kcal77.7g396.2g458.1g11.5g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=289632