Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g200g120kcal18g11g1g146g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g44g8kcal0.6g1.1g0.1g39g
Leivinjauhe 22g39kcal1.2g8.4g0g0.1g
Soijajauhot, Soyolk444g1778kcal173.3g71.1g88.9g53.3g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g444g2667kcal93.3g29.3g240g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g667g2400kcal186.7g12.7g173.3g0g
Porkkana, tuore582g163kcal3.5g32.6g1.2g14.6g
Kananmuna kuorineen punnittu 1196g1501kcal131.5g3.1g107.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7200g17351kcal1216.2g338.6g1224.6g506g
Valittu annoskoko3600g8675kcal608.1g169.3g612.3g253g
Annoskoko puolitettuna1800g4338kcal304.1g84.7g306.2g126.5g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063