Mungpapukeitto

Kuullota pienityt sipulit ja paprika öljyssä.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kiehauta.

Lisää suurin osa esikeitetyistä mungpavuista ja mausteita oman maun mukaan (itse käytin sinapinsiemeniä, kahta kuivachiliä, paprikajauhetta, kurkumaa, cayenne- ja mustapippuria).

Anna kiehua hiljalleen n. 20 min, soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput pavut, pienityt tomaatit, kerma ja kuutioitu feta.

Kiehauta ja anna hautua vielä hetki.

Tästä PITÄISI tulla viitisen annosta, mutta oli niin hyvää, että riittää ehkä kolmeksi annokseksi...

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 515 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1401g0kcal0g0g0g0g
Mungpapu keitetty (Ekolo), annos 100g1120g997kcal78.4g156.9g4.5g57.1g
Paprika, punainen280g72kcal2.5g12.9g1.1g5.6g
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Auringonkukkaöljy 35g310kcal0g0g35g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g34g72kcal4.6g7.2g2.8g0g
Kirsikkatomaatti (Pirkka)245g49kcal1.5g8.6g0.7g0g
Fetajuusto suolaliemessä (Eridanous), annos 200g119g325kcal19.6g0.8g27.4g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%140g224kcal3.8g3.8g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7210g4257kcal229.6g407.4g186g133.4g
Valittu annoskoko3605g2129kcal114.8g203.7g93g66.7g
Annoskoko puolitettuna1803g1064kcal57.4g101.9g46.5g33.4g
Arvot/100g100g59kcal3.2g5.7g2.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331097