Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 35g10kcal0.6g1g0.2g0.7g
Herkkusieni 23g3.7kcal0.5g0.1g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)20g5.5kcal0.3g1g0g0.3g
Kiinankaali raaka 100g35g6.3kcal0.6g0.8g0.1g0.8g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2.9g0.6kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g7g1.2kcal0.1g0.1g0g0.2g
Porkkana 19g6.1kcal0.1g1g0g0.5g
Voi 1.2g8.5kcal0g0g0.9g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g7.9kcal0g0g0.9g0g
Paprika, punainen7g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 5.8g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g5.8g6.4kcal0.5g1.2g0g0.3g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl12g40kcal0.2g0.3g4.1g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g12g27kcal0.8g5.7g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana723g251kcal7.8g23.4g13g7.8g
Valittu annoskoko361g126kcal3.9g11.7g6.5g3.9g
Annoskoko puolitettuna181g63kcal2g5.9g3.3g2g
Arvot/100g100g35kcal1.1g3.2g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416