Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)900g171kcal12.6g17.1g4.5g22.5g
Kukkakaali 360g87kcal6.5g7.9g1.1g8.3g
Jauheliha, sika-nauta 1200g2657kcal210g0g204g0g
Pekoni rasvainen 255g959kcal30.6g0g94.3g0g
Sinappi 96g126kcal4.2g13.5g5.8g1.6g
Oliiviöljy 81g716kcal0g0g81g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 300g990kcal6g9g105g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g150g225kcal24g1.5g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7224g12009kcal594.8g124g1019.4g74g
Valittu annoskoko3612g6004kcal297.4g62g509.7g37g
Annoskoko puolitettuna1806g3002kcal148.7g31g254.9g18.5g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178