Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 599g645kcal50.5g83.9g2.1g41.9g
Herne 479g330kcal24.2g44.9g1.9g14.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g359g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Omena, keskikokoinen 200g899g306kcal1.8g63.8g2.7g16.2g
Oliiviöljy 120g1059kcal0g0g119.8g0g
Viinietikka 90g19kcal0g0.4g0g0g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g150g858kcal26.5g35g74.3g17.7g
Peruna, keskikokoinen 60g899g539kcal13.5g116.8g0.9g8.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7236g7757kcal246.2g732g405g210.8g
Valittu annoskoko3618g3879kcal123.1g366g202.5g105.4g
Annoskoko puolitettuna1809g1939kcal61.6g183g101.3g52.7g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204