Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali209g44kcal2.5g7.1g0.4g4.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.4kcal0.1g0.9g0g0.4g
Puuroriisi10g35kcal0.6g7.6g0.2g0.2g
Sipuli (kuorittu)37g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 83g190kcal15.9g0g14.2g0g
Siirappi 8.3g25kcal0g6.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana725g617kcal39.2g47.2g29.8g11.2g
Valittu annoskoko362g308kcal19.6g23.6g14.9g5.6g
Annoskoko puolitettuna181g154kcal9.8g11.8g7.5g2.8g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318