Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt63g29kcal2g3g0.9g0g
Hiiva 6.3g4.7kcal0.8g0.1g0g0.4g
Vehnäjauho, sunnuntai150g525kcal18g106.5g3.1g4.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g10g6.4kcal0.3g0g2.5g0g
Kananmuna kuoreton 15g21kcal1.9g0g1.5g0g
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.3g3.9kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Rusinat (Rainbow) 1 pss25g80kcal0.7g17.7g0.2g2.4g
Sekahedelmä, kuivattu 25g56kcal0.9g11g0.2g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana727g2159kcal50g363.4g57.6g19.6g
Valittu annoskoko363g1080kcal25g181.7g28.8g9.8g
Annoskoko puolitettuna182g540kcal12.5g90.9g14.4g4.9g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g7.9g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116984