Poronkäristys ja palsternakkamuusi (Kevennys)

Poronkäristys
Kuori sipuli ja leikkaa sokeripalan kokoiseksi kuutioksi.

Leikkaa timjamipuntti pieneksi.

Laita öljy kuumenemaan pannulle ja lisää hetken päästä sipuli joukkoon.

Kun sipuli on läpikuultavaa lisää ensin toinen paketti riistakäristystä ja irrottele paistinlastalla levyt toisistaan irti.

Tämän jälkeen lisää toinen paketti ja tee samoin.

Anna padan hautua hetki ja lisää vesi sekä riistafondue.

Fonduen tilalla voit käyttää lihaliemikuutiota.

Lisää mustapippuri.

Jätä pata pienelle lämmölle lieden päälle ja anna hautua siinä tunnin verran.

Lisää vettä jos pata kuivuu liikaa.

Nestettä saa olla padassa niin että liha lähes peittyy.

Palsternakkamuusi
Kuori palsternakat kuorimaveitsellä.

Poista kanta.

Leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.

Laita kattilaan vähän oliiviöljyä kuumentumaan.

Lisää palsternakan palaset ja kääntele niitä siinä 3 min. Älä päästä ruskistumaan.

Lisää vesi sekä kasvisfondi.

Anna kiehahtaa ja alenna lämpö pienelle.

Lisää kerma.

Anna hautua niin että palsternakka on pehmeää.

Lisää vettä jos sitä on haihtunut liikaa.

Kun palsternakat ovat pehmeitä, ota kattila pois liedeltä ja aja muusiksi käyttäen joko tehosekoitinta tai sähkövatkainta.

Lisää 0,5 dl oliiviöljyä, mausta suolalla sekä valkopippurilla ja sekoita vielä nopeasti.

Tarjoa palsternakkamuusi riistakäristyksen kanssa.

Voit halutessasi lisätä annokseen vielä puolukkasurvosta.

Puolukkasurvos
Sulata puolukat kevyesti ja lisää sokeri.

Survo lusikalla puolukat rikki ja sekoita.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 727 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 63g89kcal11g0g5g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g10g4.7kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Oliiviöljy 1.7g16kcal0g0g1.7g0g
Riistafondi (Touch of taste), annos 15g1.9g1kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.9g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Palsternakka 125g80kcal0.6g14.7g0.5g5.6g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)1.9g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)13g7.5kcal0.1g0.6g0.5g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.6g0kcal0g0g0g0g
Puolukka pakaste (Pirkka), annos 100g25g16kcal0.2g3.2g0.2g0.6g
Sokeri 13g51kcal0g12.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana727g547kcal25.2g66.8g16g14.2g
Valittu annoskoko364g274kcal12.6g33.4g8g7.1g
Annoskoko puolitettuna182g137kcal6.3g16.7g4g3.6g
Arvot/100g100g75kcal3.5g9.2g2.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288097