Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 1701g498kcal16g76.6g6.8g32.3g
Sipuli (kuorittu)500g135kcal6.5g24g1g8.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g375g105kcal2.3g22.3g0.8g9.4g
Persilja 13g3.4kcal0.2g0.1g0g1g
Minttu, tuore (-), annos 1g2.5g1.1kcal0.1g0.2g0g0.2g
Riisi tumma 300g1048kcal21g216.1g6.9g12g
Oliiviöljy 225g1991kcal0g0g225.2g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)500g1026kcal75.1g12.5g75.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.6kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7260g9619kcal242.4g704g631.6g126.8g
Valittu annoskoko3630g4810kcal121.2g352g315.8g63.4g
Annoskoko puolitettuna1815g2405kcal60.6g176g157.9g31.7g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211