Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 218g237kcal17.3g35.6g1.3g4.6g
Hunaja58g195kcal0.6g47.8g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore44g11kcal0g3.9g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g44g393kcal0g0g43.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana728g1671kcal35.8g174.6g90g9.2g
Valittu annoskoko364g836kcal17.9g87.3g45g4.6g
Annoskoko puolitettuna182g418kcal9g43.7g22.5g2.3g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384