Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti143g158kcal31.6g0.1g4.3g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Suippopaprika, makea, Pirkka19g4.7kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Tomaatti 40g9kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Valkosipuli, tuore, silputtu2.8g2.9kcal0.2g0.5g0g0.1g
Voi 11g82kcal0.1g0g9.1g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g2.8g4.5kcal0.3g0.9g0g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla23g88kcal0.5g0.6g9.5g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola23g36kcal1.8g0.9g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana729g783kcal70.4g13g52.2g3g
Valittu annoskoko364g391kcal35.2g6.5g26.1g1.5g
Annoskoko puolitettuna182g196kcal17.6g3.3g13.1g0.8g
Arvot/100g100g107kcal9.7g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200