Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 1001g1302kcal211.5g0g50.1g0g
Vesi2002g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g120g34kcal0.7g7.1g0.2g3g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g56g51kcal1.7g2g3.9g0.4g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Voi 14g102kcal0.2g0.1g11.4g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 330g141kcal1.3g13.5g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g10g23kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7280g3357kcal433.4g55g131.6g10.2g
Valittu annoskoko3640g1679kcal216.7g27.5g65.8g5.1g
Annoskoko puolitettuna1820g839kcal108.4g13.8g32.9g2.6g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291