Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste70g0kcal0g0g0g0g
Voi 1054g7643kcal12.5g4.2g856.5g0g
Manteli 527g3244kcal126.7g34.8g284.5g37.9g
Vehnälese 42g96kcal5.6g6.5g1.9g15.8g
Psylliumkuitu, annos 6g35g18kcal0g0g0g29.1g
Kaakaojauhe sokeroitu 42g178kcal2.4g32.6g4g0.3g
Kahvijuoma, keskiarvo 105g3.4kcal0.3g0.3g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1054g3478kcal21.1g31.6g368.7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka8.8g35kcal0g8.7g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g351g1812kcal35.1g80.1g150.3g0g
Raparperi 351g118kcal2.4g19.3g0.4g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7280g33251kcal412.2g436.2g3332.8g176g
Valittu annoskoko3640g16626kcal206.1g218.1g1666.4g88g
Annoskoko puolitettuna1820g8313kcal103.1g109.1g833.2g44g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905