Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen562g186kcal18.6g27.6g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g25g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g337g1181kcal5.7g300.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g25g79kcal2.8g15.2g1.8g7.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g337g1046kcal57.4g182.2g9.8g43.9g
Vehnäjauho, sunnuntai439g1535kcal52.6g311.4g9.2g13.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g675g2092kcal114.7g364.4g19.6g87.7g
Voi, normaalisuolainen (Valio)169g1215kcal1.3g1.3g135g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g562g337kcal56.2g24.2g1.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen225g74kcal7.4g11g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu153g193kcal16.8g0.5g13.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka11g45kcal0g11.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton6.7g1.4kcal0g0.1g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl113g650kcal23.7g6g56.8g13g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7280g17267kcal714.4g2510.6g495.4g329.8g
Valittu annoskoko3640g8633kcal357.2g1255.3g247.7g164.9g
Annoskoko puolitettuna1820g4317kcal178.6g627.7g123.9g82.5g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460183