Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 228g52kcal4.1g5.5g0.5g4.8g
Sipuli (kuorittu)114g31kcal1.5g5.5g0.2g1.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g297g83kcal1.8g17.7g0.6g7.4g
Palsternakka 228g145kcal1.1g26.9g0.9g10.3g
Lanttu 1142g329kcal11.4g52.5g3.4g20.6g
Lohifilee, paistettu 685g1513kcal139.3g0g107.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g5.7g42kcal0.1g0.1g4.6g0g
Fenkoli, annos 100g34g11kcal0.4g2.5g0.1g1.1g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g457g548kcal15.5g16.4g45.7g0g
Kananmuna 50g(kpl)228g288kcal25.1g0.7g20.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa228g685kcal52.5g0g52.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7297g7453kcal505.6g255.6g472.4g92.2g
Valittu annoskoko3648g3727kcal252.8g127.8g236.2g46.1g
Annoskoko puolitettuna1824g1863kcal126.4g63.9g118.1g23.1g
Arvot/100g100g102kcal6.9g3.5g6.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248043