Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1749g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g223g712kcal25.4g136g6.2g26.9g
Siirappi 32g96kcal0g23.6g0g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 43g120kcal6.4g11.2g1.8g16.7g
Vehnälese 48g109kcal6.3g7.3g2.1g17.9g
Ruisjauho (Rainbow)159g509kcal15.9g100.2g3.7g22.3g
Vehnäjauho puolikarkea 1344g4610kcal136.9g940.4g16.1g47g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl36g322kcal0g0g35.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7296g12955kcal381.8g2437.4g131.4g261.6g
Valittu annoskoko3648g6477kcal190.9g1218.7g65.7g130.8g
Annoskoko puolitettuna1824g3239kcal95.5g609.4g32.9g65.4g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885