Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1062g1514kcal132.7g3.2g108.8g0g
Sokeri 1013g4113kcal0g1012.3g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 724g3855kcal2.4g2.5g434.3g0g
Leivinjauhe 48g85kcal2.5g18.2g0g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka48g193kcal0g47.8g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen724g239kcal23.9g35.5g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 29g107kcal5.4g3.2g6.3g8.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7296g20211kcal333.8g2245.4g1098.8g18g
Valittu annoskoko3648g10106kcal166.9g1122.7g549.4g9g
Annoskoko puolitettuna1824g5053kcal83.5g561.4g274.7g4.5g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472