Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali887g187kcal10.6g30.2g1.8g18.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g887g248kcal5.3g52.8g1.8g22.2g
Sipuli (kuorittu)355g96kcal4.6g17g0.7g6g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Inkivääri, tuore, silputtu14g11kcal0.3g2.5g0.1g0.3g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g11g24kcal1.2g4.1g0.4g0g
Vesi1420g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g36g312kcal0g0g35.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7296g1805kcal47.4g220.2g80.8g95g
Valittu annoskoko3648g903kcal23.7g110.1g40.4g47.5g
Annoskoko puolitettuna1824g451kcal11.9g55.1g20.2g23.8g
Arvot/100g100g25kcal0.6g3g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=360174