Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 2160g19101kcal0g0g2160g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g928g1206kcal121.6g2.8g77g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl160g226kcal7.5g14.7g15.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton160g34kcal0.5g2.6g0g0.2g
Valkoviinietikka (Rajamäen)160g32kcal0g10.4g0g0g
Ruokasuola jodioitu 80g2kcal0.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7296g41202kcal260.2g61g4504.4g0.4g
Valittu annoskoko3648g20601kcal130.1g30.5g2252.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna1824g10301kcal65.1g15.3g1126.1g0.1g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485