Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot23g67kcal3.2g0.2g6g0g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g22g6.6kcal0.2g0.9g0.1g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa131g184kcal36.3g0g3.3g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 33g128kcal0.7g0.7g13.8g0g
Crowmoor siideri110g44kcal0g4.3g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)3.3g24kcal0g0g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana732g929kcal82g16.4g51.8g1.4g
Valittu annoskoko366g465kcal41g8.2g25.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna183g232kcal20.5g4.1g13g0.4g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542