Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 100g75kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma30g96kcal0g22.2g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)800g2560kcal110.4g464g25.6g100g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g1600g5600kcal203.2g1112g32g52.8g
Voi, 1 tl, 5 g100g730kcal1g1g80g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7300g18121kcal655.4g3200.6g276g319.4g
Valittu annoskoko3650g9061kcal327.7g1600.3g138g159.7g
Annoskoko puolitettuna1825g4530kcal163.9g800.2g69g79.9g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577