Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g188g113kcal2.8g24.4g0.2g1.7g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g47g52kcal8g0.8g2.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g31g8.8kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.6g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g20g12kcal0.2g0.9g0.8g0.1g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl31g38kcal1.1g1.1g3.1g0g
Rypsiöljy 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Hillosipulisäilyke 16g7.6kcal0.2g1.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana733g502kcal26g64.8g15.4g6.6g
Valittu annoskoko366g251kcal13g32.4g7.7g3.3g
Annoskoko puolitettuna183g125kcal6.5g16.2g3.9g1.7g
Arvot/100g100g68kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725