Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)63g11kcal1.1g1.1g0.2g1.3g
Sipuli 16g4.9kcal0.2g0.8g0g0.3g
Porkkana 25g8.2kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Peruna, vanha, kuorittu 25g19kcal0.5g3.9g0.1g0.3g
Parsakaali brokkoli 25g8.8kcal1.2g0.5g0.1g0.6g
Tomaattisose tomaattipyree 8.8g6.7kcal0.4g1.1g0g0.1g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g2.5g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Selleri, annos 50g13g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana733g124kcal7.6g18.8g1g6.4g
Valittu annoskoko366g62kcal3.8g9.4g0.5g3.2g
Annoskoko puolitettuna183g31kcal1.9g4.7g0.3g1.6g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958