Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen146g48kcal4.8g7.1g0g0g
Vesi35g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g36g29kcal0.5g2.4g1.8g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 131g100kcal2.5g20.3g0.3g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana733g363kcal16g61.2g4.2g3.2g
Valittu annoskoko367g182kcal8g30.6g2.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna183g91kcal4g15.3g1.1g0.8g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.3g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324