Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 94g36kcal0.9g6.5g0.2g2.3g
Nauris 47g13kcal0.5g2g0.1g0.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g27g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli 3.1g3.4kcal0.2g0.5g0g0.1g
Rypsiöljy 8.8g77kcal0g0g8.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 156g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 31g87kcal0.6g0.9g8.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana734g447kcal5g22.4g36g7.6g
Valittu annoskoko367g224kcal2.5g11.2g18g3.8g
Annoskoko puolitettuna184g112kcal1.3g5.6g9g1.9g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3.1g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683