Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%48g38kcal1.5g2.9g2.4g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g26g74kcal4g0.9g6.1g0g
Valkosipuli 26g29kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Sipuli (kuorittu)264g71kcal3.4g12.7g0.5g4.5g
Kukkakaali1007g197kcal18.1g22.1g2g23.2g
Vesi1798g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )12g108kcal0g0g12g0g
Peruna, keskikokoinen 60g479g288kcal7.2g62.3g0.5g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7320g1609kcal72.6g210.4g47.4g65.2g
Valittu annoskoko3660g805kcal36.3g105.2g23.7g32.6g
Annoskoko puolitettuna1830g402kcal18.2g52.6g11.9g16.3g
Arvot/100g100g22kcal1g2.9g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100525