Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1000g384kcal10g69g2g25g
Kaali, valkokaali1000g211kcal12g34g2g21g
Punasipuli, kuorittu, 100g500g135kcal6.5g24g1g8.5g
Voi 65g472kcal0.8g0.3g52.8g0g
Kasvisliemikuutio 55g168kcal5.2g7.4g12.9g0.9g
Viinietikka 50g10kcal0g0.2g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g990g3168kcal113.8g0g188.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7320g9094kcal296.6g269.8g517.6g110.8g
Valittu annoskoko3660g4547kcal148.3g134.9g258.8g55.4g
Annoskoko puolitettuna1830g2274kcal74.2g67.5g129.4g27.7g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310