Heidin Kaalisalaatti

Halkaise kaali keskeltä ja raasta juustoraasitmella leikkauspuolelta "silpuksi".

Palo sipuli, kurkku ja paprika sekaan.

Ripottele 1dl sokeria näiden päälle.

Kastike
Kiehauta n. 3min
1dl omenaviinietikkaa
1dl vettä
1d oliiviöljyä
1tl siirappia
+ ripaus mustapippuria

Kaada kulhoon ja sekoita vähäsen.

Kelmu päälle ja jääkaappiin.

Valmista seuraavana päivänä.

Mielettömän loistava vaikkapa pizzan kanssa.

Säilyy jopa pariviikkoa ja paranee vain vanhetessaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, 100g2000g480kcal24g68g4g42g
Kurkku, tuore600g60kcal3.6g10.1g0.6g4.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Paprika, punainen100g26kcal0.9g4.6g0.4g2g
Sokeri170g690kcal0g169.8g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g200g40kcal0g13g0g0g
Siirappi, tumma14g45kcal0g10.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 180g1592kcal0g0g180g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7328g5973kcal62.2g571g370.8g103.2g
Valittu annoskoko3664g2987kcal31.1g285.5g185.4g51.6g
Annoskoko puolitettuna1832g1493kcal15.6g142.8g92.7g25.8g
Arvot/100g100g82kcal0.8g7.8g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94633