Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 560g89kcal11.8g1.7g1.8g8.4g
Parsakaali brokkoli 1681g590kcal77.7g32.8g5g42g
Kookoskerma, kara560g1401kcal25.8g7.3g140.1g0g
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.5g0.6g4.8g
Kalaliemi (kake) (Maggi)112g280kcal6.7g47.1g6.7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl126g1135kcal0g0g126.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g34g35kcal2.7g5.5g0.2g0.7g
Chili paprika punainen84g34kcal1.7g7.6g0g0g
Soijakastike 101g61kcal5.2g9.6g0.1g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 45g170kcal2.5g37.6g0.6g0.9g
Inkivääri, tuore, silputtu84g67kcal1.5g15g0.7g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7336g7875kcal278.4g355.4g563.8g117g
Valittu annoskoko3668g3937kcal139.2g177.7g281.9g58.5g
Annoskoko puolitettuna1834g1969kcal69.6g88.9g141g29.3g
Arvot/100g100g107kcal3.8g4.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276553