Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g1250g425kcal2.5g88.7g3.7g22.5g
Voi (perinteinen meijerivoi)354g2552kcal0.4g0.4g283.6g0g
Sokeri466g1894kcal0g465.9g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g536g1931kcal69.7g375.4g11.3g19.8g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.4g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl466g1586kcal9.3g14g163.2g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g583g379kcal64.1g24.5g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7336g17573kcal293.2g1946.6g927g84.8g
Valittu annoskoko3668g8786kcal146.6g973.3g463.5g42.4g
Annoskoko puolitettuna1834g4393kcal73.3g486.7g231.8g21.2g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574