Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 87g41kcal1.6g6.3g0.8g1.1g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 3.5g11kcal0g2.6g0g0g
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.9g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 2.4g21kcal0g0g2.4g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g35g108kcal4.2g25.2g0.9g4.2g
Pellavansiemenet, Pellavainen18g80kcal3.5g0.2g7.3g5.3g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g53g189kcal6.8g36.2g1.6g5.2g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g122g428kcal16.5g80.3g3.5g6.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana735g1757kcal65.2g301.6g33g45g
Valittu annoskoko368g878kcal32.6g150.8g16.5g22.5g
Annoskoko puolitettuna184g439kcal16.3g75.4g8.3g11.3g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273544