Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer722g3717kcal28.1g404.2g216.5g38.3g
Voi 722g5236kcal8.6g2.9g586.8g0g
Sokeri 614g2490kcal0g612.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu794g1000kcal87.3g2.4g71.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 821g2817kcal83.7g574.7g9.9g28.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7344g30521kcal415.4g3194.2g1769.4g134g
Valittu annoskoko3672g15261kcal207.7g1597.1g884.7g67g
Annoskoko puolitettuna1836g7630kcal103.9g798.6g442.4g33.5g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=438834