Äyriäispaella (Pirkka)

1. Sulata äyriäissekoitus pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta hyvin.

2. Hienonna sipuli ja valkosipulit.

Suikaloi paprika.

Kuutioi chorizo pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipuleita siinä hetki.

Lisää pannulle chorizo ja riisit.

Jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

3. Lisää pannulle kiehuva vesi ja mausteet.

Hauduta kannen alla noin 17 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.

4. Lisää joukkoon suikaloitu paprika ja hauduta pari minuuttia.

Sekoita paellaan valutettu äyriäissekoitus.

Kuumenna ja hauduta vielä 3-5 minuuttia.

Koristele paella tuoreella persiljalla ja sitruunalohkoilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 204 grammaa

Akalliop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Äyriäissekoitus (Pirkka), annos 350g1573g1416kcal267.4g55.1g23.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.1g0.2g0.6g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g45g405kcal0g0g44.9g0g
Paprika punainen 809g237kcal7.6g36.4g3.2g15.4g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g449g1582kcal89.9g2.2g134.8g0g
Riisi tumma 764g2666kcal53.5g550.1g17.6g30.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7344g12677kcal841.8g1297.8g448.6g93.2g
Valittu annoskoko3672g6338kcal420.9g648.9g224.3g46.6g
Annoskoko puolitettuna1836g3169kcal210.5g324.5g112.2g23.3g
Arvot/100g100g173kcal11.5g17.7g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=450619