Tuulin porkkanakakku
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 dl porkkanaraastetta
1 dl (rypsi) öljyä
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl jauhettua mausteneilikkaa
Kuorrutus: 100 g maustamatonta (kevyt) tuorejuustoa (Philadelphia)
125 g maitorahkaa
1-1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Raasta porkkanat ja lisää vaahtoon öljyn kanssa.
3. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet ja kaada seos muna-porkkanavaahdon joukkoon.
Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
4. Vuoraa 15 x 25 sentin suuruinen uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
5. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakku on saanut hieman väriä reunoilta eikä tikulla koetettaessa tikkuun jää taikinaa.
6. Nosta kakkupohja pois vuoasta.
Jäähdytä.
Valmista sillä aikaa kuorrutus.
Sekoita kuorrutuksen kaikki aineet kulhossa tasaiseksi massaksi.
Työ onnistuu parhaiten, kun tuorejuusto on lämmennyt pöydällä puolisen tuntia.
Mausta tomusokerilla oman makusi mukaan.
7. Levitä kuorrutus kakun pinnalle paksuksi kerrokseksi.
Leikkaa paloiksi tai tuo tarjolle kokonaisena.
(Resepti otettu helsingin sanomista)
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa
Tuuli82