Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 63g18kcal0.6g2.9g0.2g1.1g
Porkkana 50g16kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Peruna, vanha, kuorittu 100g76kcal1.9g15.5g0.2g1g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt25g12kcal0.8g1.2g0.4g0g
Voi 3.5g25kcal0g0g2.8g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana736g299kcal7.2g45.8g7.4g6.8g
Valittu annoskoko368g150kcal3.6g22.9g3.7g3.4g
Annoskoko puolitettuna184g75kcal1.8g11.5g1.9g1.7g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644