Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)125g40kcal4.1g5.6g0g0g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma38g120kcal0g27.8g0g0g
Hiiva 9g7kcal1.2g0.1g0g0.6g
Vehnäjauho, sunnuntai81g284kcal9.8g57.7g1.7g2.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)38g142kcal4.4g28.9g0.8g5.4g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g38g53kcal5.3g5.3g1.3g18g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g38g114kcal3.6g23g0.8g5.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana737g1521kcal56.8g296.8g9.2g63.6g
Valittu annoskoko369g760kcal28.4g148.4g4.6g31.8g
Annoskoko puolitettuna184g380kcal14.2g74.2g2.3g15.9g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.3g1.2g8.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153