Fetakasvisgratiini (Karppi)

Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.

Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.

Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.

suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).

Sekoita ja kaada vuokaan.

Paista noin puolisen tuntia.

Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.

Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.

*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.

Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Aniviina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Euroshopper parsakaalisekoitus, pakaste2000g500kcal50g60g10g48g
Kuohukerma,valio,2dl800g2720kcal16g24g280g0g
Apetina välimerellinen juusto (Arla), annos 200g400g980kcal56g10g80g0g
Philadelphia Light, valkosipuli & yrtit (Kraft), annos 5g200g310kcal16.2g9g23g1g
Arkijuusto, Valio [330kcal]280g924kcal75.6g0g67.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7360g10868kcal427.6g206g920.4g98g
Valittu annoskoko3680g5434kcal213.8g103g460.2g49g
Annoskoko puolitettuna1840g2717kcal106.9g51.5g230.1g24.5g
Arvot/100g100g148kcal5.8g2.8g12.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224226